Nieuws

Wat zal ik eten vandaag, en wat is gezond?

Een vraag die bijna elke dag gesteld wordt. Eten en drinken zijn onze eerste levensbehoeftes. Om lichamelijke prestaties te kunnen leveren en enge ziektes te kunnen voorkomen hebben we voldoende energie en voedingsstoffen nodig.
Hoeveel voeding mag ik naar binnen krijgen?
De hoeveelheid voeding die we nodig hebben is verschillend per mens en is afhankelijk van leeftijd, lichaam bouw en de lichamelijke prestaties die gedaan moet worden. Kinderen die in de groei zitten, sporters en mensen die zware werkzaamheden verrichten zullen dan meer (moeten) eten en drinken dan bijvoorbeeld mensen die dagelijks achter hun bureau zitten. Maar de voedingsstoffen die we nodig hebben is voor iedereen hetzelfde! Tegenwoordig heeft de voedingsindustrie veel veranderingen in ons eten aangebracht. Wie de moeite neemt om zich te verdiepen in wat wel of niet gezond is, komt er al gauw achter dat er veel tegenstrijdige berichten rond gaan als het om (on)gezond eten gaat. Men kan bijna niets meer eten, want bijna alles is bewerkt door de voedingsindustrie.
Wat is dan toch gezond eten en drinken?
Gezond eten en drinken betekent eigenlijk dat we alle noodzakelijke voedingsstoffen in voldoende mate naar binnen krijgen. Meer is het niet! Er is niet één product waar alle voedingsstoffen in voldoende mate inzit. Was het maar zo makkelijk, hoewel je vaak genoeg ziet dat bepaalde consumenten het wel proberen. Mijn advies is: Trap er niet in! De beste manier om alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen is zo gevarieerd mogelijk eten.
Laten wij nou degene zijn die jou erbij kan helpen
Voor vragen mail naar info@sapato-fit.nl
Sapato-Fit